About this species
The Chestnut weeper capuchin (Cebus castaneus) is a species of the family Cebidae. It has been recorded in Suriname 6 times (GBIF), between 2025 and 2026. iNaturalist users have shared 8 observations from Suriname. Records come from Brokopondo. Its global IUCN Red List status is Least Concern.
Chestnut weeper capuchin (Cebus castaneus) is een soort uit de familie Cebidae. In Suriname is de soort 6 keer geregistreerd (GBIF), tussen 2025 en 2026. iNaturalist-gebruikers deelden 8 waarnemingen uit Suriname. De gegevens komen uit Brokopondo. De wereldwijde status op de Rode Lijst van de IUCN is: niet bedreigd.
Chestnut weeper capuchin (Cebus castaneus) es una especie de la familia Cebidae. En Surinam se ha registrado 6 veces (GBIF), entre 2025 y 2026. Los usuarios de iNaturalist han compartido 8 observaciones de Surinam. Los registros proceden de Brokopondo. Su categoría mundial en la Lista Roja de la UICN es: preocupación menor.
栗色卷尾猴(Cebus castaneus)是Cebidae科的一个物种。在苏里南共有6条记录(GBIF),时间为2025年至2026年。iNaturalist用户分享了8条来自苏里南的观察记录。记录来自Brokopondo。其全球IUCN红色名录等级为:无危。
Chestnut weeper capuchin (Cebus castaneus) est une espèce de la famille Cebidae. Elle a été signalée au Suriname 6 fois (GBIF), entre 2025 et 2026. Les utilisateurs d'iNaturalist ont partagé 8 observations faites au Suriname. Les données proviennent de Brokopondo. Son statut mondial sur la Liste rouge de l'UICN : préoccupation mineure.
Chestnut weeper capuchin (Cebus castaneus) é uma espécie da família Cebidae. Foi registrada no Suriname 6 vezes (GBIF), entre 2025 e 2026. Usuários do iNaturalist compartilharam 8 observações feitas no Suriname. Os registros vêm de Brokopondo. Sua categoria global na Lista Vermelha da IUCN é: pouco preocupante.
Classification
| Kingdom | Animalia |
|---|---|
| Phylum | Chordata |
| Class | Mammalia |
| Order | Primates |
| Family | Cebidae |
| Genus | Cebus |
In Suriname
Where it has been recorded
- Brokopondo6
Districts with at least one record that has coordinates. Shaded districts have records.




