
Least Nighthawk
Chordeiles pusillus Gould, 1861
Names
| English | Least Nighthawk |
|---|---|
| Dutch | Kleinste Nachtzwaluw |
| Spanish | Añapero chico |
| Chinese | 小白喉夜鹰 |
| Scientific name | Chordeiles pusillus Gould, 1861 |
About this species
The Least Nighthawk (Chordeiles pusillus) is a species of the family Caprimulgidae. It has been recorded in Suriname 95 times (GBIF), between 2006 and 2023. Records come mainly from Sipaliwini and Nickerie. Its global IUCN Red List status is Least Concern.
Añapero chico (Chordeiles pusillus) es una especie de la familia Caprimulgidae. En Surinam se ha registrado 95 veces (GBIF), entre 2006 y 2023. La mayoría de los registros proceden de Sipaliwini y Nickerie. Su categoría mundial en la Lista Roja de la UICN es: preocupación menor.
小白喉夜鹰(Chordeiles pusillus)是Caprimulgidae科的一个物种。在苏里南共有95条记录(GBIF),时间为2006年至2023年。记录主要来自Sipaliwini和Nickerie。其全球IUCN红色名录等级为:无危。
Least Nighthawk (Chordeiles pusillus) est une espèce de la famille Caprimulgidae. Elle a été signalée au Suriname 95 fois (GBIF), entre 2006 et 2023. La plupart des données proviennent de Sipaliwini et Nickerie. Son statut mondial sur la Liste rouge de l'UICN : préoccupation mineure.
Least Nighthawk (Chordeiles pusillus) é uma espécie da família Caprimulgidae. Foi registrada no Suriname 95 vezes (GBIF), entre 2006 e 2023. A maioria dos registros vem de Sipaliwini e Nickerie. Sua categoria global na Lista Vermelha da IUCN é: pouco preocupante.
Classification
| Kingdom | Animalia |
|---|---|
| Phylum | Chordata |
| Class | Aves |
| Order | Caprimulgiformes |
| Family | Caprimulgidae |
| Genus | Chordeiles |
In Suriname
Where it has been recorded
- Sipaliwini94
- Nickerie1
Districts with at least one record that has coordinates. Shaded districts have records.
Records by month
All years combined.


