
Tinyspotted Headstander
Chilodus zunevei Puyo, 1946
Names
| English | Tinyspotted Headstander |
|---|---|
| Dutch | — |
| Spanish | — |
| Chinese | 朱氏突吻脂鲤 |
| Scientific name | Chilodus zunevei Puyo, 1946 |
About this species
The Tinyspotted Headstander (Chilodus zunevei) is a species of the family Chilodontidae. It has been recorded in Suriname 15 times (GBIF), between 1960 and 2020. Records come mainly from Para and Sipaliwini. Its global IUCN Red List status is Least Concern.
Tinyspotted Headstander (Chilodus zunevei) is een soort uit de familie Chilodontidae. In Suriname is de soort 15 keer geregistreerd (GBIF), tussen 1960 en 2020. De meeste gegevens komen uit Para en Sipaliwini. De wereldwijde status op de Rode Lijst van de IUCN is: niet bedreigd.
Tinyspotted Headstander (Chilodus zunevei) es una especie de la familia Chilodontidae. En Surinam se ha registrado 15 veces (GBIF), entre 1960 y 2020. La mayoría de los registros proceden de Para y Sipaliwini. Su categoría mundial en la Lista Roja de la UICN es: preocupación menor.
朱氏突吻脂鲤(Chilodus zunevei)是Chilodontidae科的一个物种。在苏里南共有15条记录(GBIF),时间为1960年至2020年。记录主要来自Para和Sipaliwini。其全球IUCN红色名录等级为:无危。
Tinyspotted Headstander (Chilodus zunevei) est une espèce de la famille Chilodontidae. Elle a été signalée au Suriname 15 fois (GBIF), entre 1960 et 2020. La plupart des données proviennent de Para et Sipaliwini. Son statut mondial sur la Liste rouge de l'UICN : préoccupation mineure.
Tinyspotted Headstander (Chilodus zunevei) é uma espécie da família Chilodontidae. Foi registrada no Suriname 15 vezes (GBIF), entre 1960 e 2020. A maioria dos registros vem de Para e Sipaliwini. Sua categoria global na Lista Vermelha da IUCN é: pouco preocupante.
Classification
| Kingdom | Animalia |
|---|---|
| Phylum | Chordata |
| Order | Characiformes |
| Family | Chilodontidae |
| Genus | Chilodus |
In Suriname
Where it has been recorded
- Para4
- Sipaliwini2
Districts with at least one record that has coordinates. Shaded districts have records.

