
Eyed Flounder
Bothus ocellatus (Agassiz, 1831)
Names
| English | Eyed Flounder |
|---|---|
| Dutch | — |
| Spanish | Chueco playón |
| Chinese | 睛斑鲆 |
| Scientific name | Bothus ocellatus (Agassiz, 1831) |
About this species
The Eyed Flounder (Bothus ocellatus) is a species of the family Bothidae. It has been recorded in Suriname 10 times (GBIF), between 1957 and 1977. Records come mainly from Nickerie and Para. Its global IUCN Red List status is Least Concern.
Eyed Flounder (Bothus ocellatus) is een soort uit de familie Bothidae. In Suriname is de soort 10 keer geregistreerd (GBIF), tussen 1957 en 1977. De meeste gegevens komen uit Nickerie en Para. De wereldwijde status op de Rode Lijst van de IUCN is: niet bedreigd.
Chueco playón (Bothus ocellatus) es una especie de la familia Bothidae. En Surinam se ha registrado 10 veces (GBIF), entre 1957 y 1977. La mayoría de los registros proceden de Nickerie y Para. Su categoría mundial en la Lista Roja de la UICN es: preocupación menor.
睛斑鲆(Bothus ocellatus)是Bothidae科的一个物种。在苏里南共有10条记录(GBIF),时间为1957年至1977年。记录主要来自Nickerie和Para。其全球IUCN红色名录等级为:无危。
Eyed Flounder (Bothus ocellatus) est une espèce de la famille Bothidae. Elle a été signalée au Suriname 10 fois (GBIF), entre 1957 et 1977. La plupart des données proviennent de Nickerie et Para. Son statut mondial sur la Liste rouge de l'UICN : préoccupation mineure.
Eyed Flounder (Bothus ocellatus) é uma espécie da família Bothidae. Foi registrada no Suriname 10 vezes (GBIF), entre 1957 e 1977. A maioria dos registros vem de Nickerie e Para. Sua categoria global na Lista Vermelha da IUCN é: pouco preocupante.
Classification
| Kingdom | Animalia |
|---|---|
| Phylum | Chordata |
| Order | Pleuronectiformes |
| Family | Bothidae |
| Genus | Bothus |
In Suriname
Where it has been recorded
- Nickerie1
- Para1
Districts with at least one record that has coordinates. Shaded districts have records.


